content.php

İş Fikirleri; Gizli Müşteri Olmak

Bir çok marka müşteri memnuniyetini tespit etmek ve sağlamak için kendi mağazalarını, bayilerini elemanların haberi olmadan denetliyor. Gizli müşterileri olarak yapacağınız şeyler, size adresi verilen mağaza, alış veriş merkezi, restoran, otel, süpermarket gibi işletmelere giderek normal bir müşteri gibi davranarak elemanların hizmetini, size nasıl davrandığını, ürünle ilgili sorun çıktığında nasıl tepki verdiklerini  vs. not ederek ilgili firmaya göndermek. Ve her bir ziyaret için ödeme alıyorsunuz. Ziyeret sırasında ürün satın alırsanız , sonradan paranızı da iade ediyorlar.

content.php

Evden İşler; Evden Çağrı Hizmeti

Bir çok telekomünikasyon firması bilgisayar başında internet bağlantısı ile çalışacak ürün satışı, teknik destek, şikayet gibi çeşitli alanlarda çalışacak çağrı elemanı arıyor. Yapmanız gereken şey bilgisayarınıza kurulacak olan program ile gelen çağrıları cevaplamak, ayrıca çalışma saatlerini de siz belirliyorsunuz. Diksiyonunuzun düzgün olması yeterli olup, iş öncesi gerekli eğitimi de veriyorlar. Bazı firmalar tecrübeli eleman isterken bazıları bunu önemsemiyor. Ayrıca yabancı diliniz varsa çok daha fazla kazanabiliyorsunuz.

content.php

Yeni İş Fikirleri; Freelance Tercümanlık

İleri derecede yabancı diliniz varsa, online olarak çeşitli şirketlerin yazışmalarını çevirebilirsiniz, evde katalog, dergi, broşür gibi  dokümanları çevirebilirsiniz. Bir tercüme bürosuyla anlaşıp günün belli saatleri İnternet vasıtasıyla çeviri alabilirsiniz, simultane yapabilirsiniz. İnternetteki tercüman sitelerine kayıt yaptırarak müşterilerin sizi bulmasını bekleyebilirsiniz. Ücretler bilinen dil ve piyasa koşullarına göre değişiklik göstermektedir.

content.php

Ek İş Fikirleri; Editörlük Yapabilirsiniz.

Bir çok internet sitesi editör aranıyor şeklinde ilanlar veriyor. Bloglarına bile editör arayanlar var. Özellikle kadınlara hitap eden sitelere bayan editörler alınıyor. Haber siteleri tecrübe isterken bloglar tecrübeli olmanızı talep etmiyorlar. Maaşlar site içeriği, tıklanma sayısı, reklam sayısı ve site sahibinin insiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Yazarak Kazanabilirsiniz: Bir çok sitede köşe yazarı, yorumcu, blog yazarı olabileceğiniz gibi web sitelerine içerik de hazırlayabilirsiniz. Hatta kitap yazabilirsiniz.

content.php

İş Fikirleri; Perakendecilik / İthalat Yapabilirsiniz

Yurt dışında bir tanıdığınız yaşıyorsa orada ucuz olan ürünleri buraya getirtip, kar ile satabilirsiniz. Bir toptancıyla anlaşıp çok ucuza aldığınız ürünleri çevrenizdekilere veya İnternette satabilirsiniz. Hatta bir çok yabancı alış veriş sitesi çok ucuza ürünler satıyorlar, toplu ürün alındığında kargo fiyatı masraf olmaktan çıkar, ayrıca bazen kargo ücretsiz olabiliyor. Bu gibi sitelerden ürün alıp burada satabilirsiniz.

Ürün Temsilcisi olabilirsiniz: Çeşitli kozmetik ve bitkisel ürünlerin, temizlik  ürünlerinin temsilciliğini yapabilirsiniz. Satacağınız ürünle ilgili avantajlardan ilk sizin haberiniz olur, sattığınız ürünlerden de komüsyon alırsınız.

content.php

Ek İşler; Ek Ders Verebilirsiniz.

Yabancı dil, SBS’ye hazırlık, Üniversite’ye hazırlık, Resim, Diksiyon, Dikiş Nakış, Örgü, Yemek, Bilgisayar, Muhasebe vb. Mesleki Dersler. Kısacası en iyi olduğunuz alanlarda, ister evinizden, isterseniz İnternet üzerinden (çeşitli görüntülü sohbet programları ile), isterseniz öğrencinizin evinde makul bir ücret karşılığı ders hatta katılım sayısını arttırarak kurs verebilirsiniz.

content.php

İnternetten Ek Gelir ve Kazanç

Hangimizin aldığı maaş ihtiyaçlarımızın karşılanmasında yeterli oluyor ki ? Yoldan geçen birisine bu soruyu sorduğumuzda “benim maaşım bana yetiyor, fazlasına ihtiyacım yok” cevabını verecek birisine denk gelme ihtimalimiz, ilk aldığımız piyango biletine büyük ikramiye çıkmasına benzer. Çünkü hiç kimsenin kazandığı , evinin, ailesinin yaşamını idame ettirmesi için yeterli olmuyor. Sürekli yükselen fiyatlar, bitmek tükenmek bilmez insan ihtiyaçları karşısında, yüksek dahi olsa sabit bir maaşla dayanabilmek neredeyse imkansız. Bu durumda yapılacak tek şey kalıyor ek gelir elde etmenin bir yolunu bulmak. Arta kalan zamanlarda, fazla yorulmadan yapılabilecek az dahi olsa bütçeye katkı sağlayacak bir şeyler yapmak epey bir eksik giderir. Kim bilir, belki bu ek gelir elde etmek için başladığınız iş, günlük işinizde kazandığınız miktardan çok daha fazlasına ulaşmanızı sağlayabilir.

Hiç kimse akşam iş çıkışı başka bir işe koşturmak istemeyeceği için, internet üzerinden neler yapabileceğimize bakalım. Ayrıca, takı yapmak, satış yapmak, temsilcilik, anket okumak, makale yazmak, tercümanlık yapmak, blog yazmak, site yapmak, mail okumak, el emeği satmak, yemek satışı yapmak, reklam izlemek, sayfalara tıklamak, post eklemek, video yüklemek, giyim eşyası dikmek, bitki yetiştirmek, hobby ürünleri satmak, dizgicilik gibi ek gelir yöntemlerini bildiğinizin farkındayız. Bu sebeple biraz farklı bir şeyler önermek istedik.

Konu hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın ve ek gelir ve ek kazanç kategorisine ulaşın.

content.php

Sosyal Medya Mühendisliği (İnternet Reklam Hizmetleri)

Sosyal Medya Mühendisliği (İnternet Reklam Hizmetleri): İnternetin hızla hayatımızın her alanına girdiğinin farkında olan firmalar, bir çok sosyal ağın oluşmasından faydalanarak çok daha kısa sürede ve çok daha fazla insana ulaşabilmek için internet reklam hizmeti sağlayanlara yöneldiler. Bunun sonucunda da “sosyal medya mühendisliği” adında bir meslek ortaya çıktı. Mühendislik ne derece doğru bir tanım tartışılır lakin çok etkili ve talep gören bir iş yaptıkları ortada. Peki ne yapıyor bu adamlar? Şöyle ki sosyal paylaşım sitelerine girip söz konusu firma adına hesap, grup, sayfa tarzında şeyler açıyorlar ve üyelerle arkadaş oluyorlar vs.  Böylelikle hem firma tanıtımını yapıyor, hem unutulmuyor hem de iletişim sağlanarak anketler ve oyunlar ile müşteri memnuniyeti çalışmalarını yapmış oluyorlar. Uzun lafın kısası, bilgisayar kullanmayı biliyorsanız ve internet teknolojilerini yakından takip ediyorsanız bu iş tam size göre.

content.php

Affiliate Marketing System (Pazarlama ve Ortaklık Sistemi)

Yerli yabancı bir çok internet sitesinin sunduğu bu olanak için komisyonculuğun biraz daha gelişmiş versiyonu diyebiliriz. Siteye üye oluyorsunuz, satacağınız ürünleri belirledikten sonra bu ürünlere uygun bir müşteri portföyü oluşturmalısınız. Bu genellikle ilk başlarda arkadaşlardan oluşuyor. Kısacası yapılan tüm bu işlemlerden kazanıyorsunuz ve en önemlisi ürün satarak 2 farklı şekilde kazanabiliyor olmanız. Birincisi sattığınız ürünün komisyon bedeli, ikincisi ise daha çok müşteri bularak, daha çok kazanan ve kazandıran bir satıcı olarak komisyon bedelinizin artması, farklı sabit gelir, hediyeler gibi giderek daha fazla kazanmanız için sizi motive edecek ekstra fırsatlar. Bu ek kazanç sistemi, ben bu işi yapabilirim, yeterince insan tanıyorum veya yeterince insana ulaşabilirim diyebilenler için uygundur.

content.php

Arcade Game Design (Bilgisayar Oyun Tasarımı)

Elbette ki büyük firmaların miyonlarca dolar kazandığı ama yüzlerce kişilik ekiplerle 5-6 senede yaptıkları oyunlardan bahsetmiyoruz. Bunun için tüm şartlar sağlansa bile eğitim almak şart ve ne yazık ki ülkemizde bu eğitimi veren bir kurum yok. Dolayısıyla asıl bahsetmek istediğimiz minik boyutlu oyunlar. Herkes tarafından sevilen, çok basit ve saçma olmasına rağmen bağımlılık yaratacak kadar eğlenceli olmaları bu oyunlara olan talebin sürekliliğini sağlıyor. Peki nasıl yapılır? İnternetten edinebileceğiniz flash ve java programları ve nasıl yapılacağını öğrenebileceğiniz videoları rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir çok siteye satabileceğiniz gibi kendinizde satabilirsiniz, boyutları ufak olduğu için fazla yer kaplamayan bu oyunları cep telefonlarına bile yükleyebilirsiniz. Hatta bu konuda yapılan çeşitli yarışmalara katılarak ödül kazanabilirsiniz. Eğer yapabileceğinize inanıyorsanız veya söz konusu sektörde tecrübeliyseniz bu iş tam size göre..