content.php

2011 ‘de En Çok Kazandıracak İşler

Gelişen teknolojinin insan hayatı üzerindeki etkileri sebebiyle bir çok yeni meslek çok yakın bir gelecekte hayatımızda yerini almaya başlayacak. Bir çoğu ile 2011 yılında tanışmaya başlayacağımız bu mesleklere bir kaç açıklamalı örnek verelim;

*** Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak amacıyla enerji tasarrufu sağlayacak , çevre dostu olarak üretilen ısı değişikliği ve hava sirkülasyonu sağlayan cihazların bakım, onarım ve üretim alanlarında görev alacak, gelişen teknolojiye uygun olarak düzenli ve kısa eğitim programlarına tabi tutularak kalifiye elemanlar yetiştirilecektir ***

Isıtma, Havalandırma ve Klima Teknisyenliği: Enerji tasarrufu konulu düzenlemelerinin hemen hemen her sektörde uygulanmaya başlamasından ilk nasibini alan ve tekrar canlanan bu sektör de 2011 yılında eleman alımları artacaktır.

*** Doğal dengenin bozulması sonucu sağlıklı beslenememe, havanın yeterince temiz olmaması, ilerleyen teknoloji yüzünden uzun süre bilgisayar başında oturmanın getirisi olan duruş bozukluğu, kifoz, göz bozulmaları, migren, uyku problemleri, yeni nesilde ortaya çıkan gelişim bozuklukları, obezite, anoreksiya, depresyon, anksiyete, gibi bedensel ve ruhsal sağlığı olumsuz etkileyen faktörlerin artması sonucunda günümüzde ve sonrasında sağlık sektöründe daha özel alanlarda uzmanlaşmış insanlara olan ihtiyaç artmaktadır. Dolayısıyla sağlık sektörü gittikçe daha çok önem kazanacak ve yeni bir çok ünvan ve meslek ortaya çıkacaktır ***

Solunum Terapisti : Gittikçe artan hava kirliliği, psikolojik sorunlar ve stres sonucu bilinçsizce nefes alma eyleminin zaman zaman durdurulması gibi faktörler sebebiyle yeterince oksijen alamayanların imdadına solunum terapistlerinin yetişmesi bekleniyor. Doğru nefes alarak kilo verilebileceğini, daha mutlu ve pozitif düşünceye sahip olunabileceğini, daha sağlam bir bünyeye ve hızlı iyileşme sürecine sahip olabileceğinizi biliyor muydunuz? ya da nefes açma tekniklerini tek başınıza yapmaya çalışarak hayatınızı ciddi anlamda riske attığınızı? Dışarıdan bakıldığında çok basit gibi görülen bu hayati eylemi doğru yapabilenlerin sayısındaki azalma ve atmosferi mahvetmemiz bu mesleğin yükselmesine sebep olmuştur.

Masaj Terapisti : Masörlükle pek alakası olmayan bu mesleğin günümüzde revaçta olmasının tek sebebi teknoloji. Bütün gün hareketsizce masa başında oturuyoruz, eve araçlarla yine oturarak dönüyoruz, sosyal hayatımızda sinema, tiyatro, arkadaş toplantılarından öteye geçmiyor, hal böyle olunca da sırt, omurilik, boyun, bel, kuyruk sokumu gibi kemik, eklem ve kas ağrıları dayanılmaz bir hal alabiliyor. Bu durumda devreye Masaj Terapistleri geliyor. Masaj Terapistleri hangi ağrı durumunda hangi kası uyaracaklarını , hangi damarın akışına müdahale edeceklerini bilen bu konunun uzmanı olan terapistlerdir ve dünya genelinde insanlar bu terapistlere ciddi miktarda para akıtmaktadırlar.

Tıbbi Kayıt Teknisyenliği : Dünyada uzun süredir revaçta olan bu meslek ,ülkemizde toplamı bir elin parmaklarını geçmeyen bazı özel tıp merkezleri ve hastanelerde çalışan teknisyenlerle sınırlıydı. Fakat 25 mayıs 2010 tarihinde Aile Hekimliği Uygulamasına geçilmesiyle birlikte oldukça talep gören bir meslek olmaya başladı ve 2011 de aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

*** Ekonomik gündemin hareketliliği ve teknolojinin yatırım enstrümanlarına kolay erişim imkanı sağladığı bu günlerde, finansal kriz sebebiyle piyasalardaki dalgalanmalar sonucunda bazı yatırım enstrümanlarının beklenmeyecek kadar çok kar ettirmesi gibi sebeplerle finansal içerikli her konu ve mesleğin 2011 ve sonrasında rağbet görmeye devam edeceği ve yeni meslekler meydana gelmesi beklenmektedir ***

Aktüerlik: Teknolojinin ilerlemesi ile yatırım enstrümanlarının hayatımızın her alanına girmesiyle birlikte finansal konulu mesleklere yönelim artmıştır. Bunların başında gelen Aktüerlik, istatistik ve olasılıklardan yararlanarak , finansal riskleri belirleyip , çözüm önerileri hazırlayan uzun vadede stratejik değerlendirme ve planlar oluşturan iş koludur. Aktüerlik hizmeti almak isteyenler, risk yönetimine önem veren ve özellikle büyük ölçekli yatırım veya sigorta yapmak isteyen bireysel veya kurumsal yatırımcılardır.

Bireysel Portföy Yöneticiliği: Genellikle büyük ölçekli yatırım yapmak isteyen fakat bu yatırımın bir uzman tarafından , özel yatırım stratejileri kullanılarak kar etmek isteyen bireysel veya kurumsal yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir.